2013. szeptember 3., kedd

Mexikó - Naica cave a gigantikus kristály bánya

Micsoda gyönyörűséges kristályok, valóban létezik Szuperman titkos kamrája? A válasz igen, méghozzá Mexikóban a Chihuuahua sivatagban. De mielőtt bárki repjegy után kezdene kutatni, hogy saját szemével győződjön meg a létezéséről nem árt tudni róla, hogy nem csak azért nem látogatható, mert a nagyközönség előtt zárva áll, hanem azért is, mert egyenes utat jelent a halálba. A fotón látható emberek speciális narancs színű ún. jég ruhát viselnek és a hátukon lélegezető palackot. Még így is csupán 20 percet tartózkodhatnak bent egészségkárosodás nélkül.Bent 50 celsius fok van és a páratartalom 100%-os. A kristáyl bánya megközelítőleg 300 méter a homokkő sziklában. A barlang a legnagyobb gigantikus méretű kristályokat rejti, melyeket valaha is találtak. A szelenit kristályokat thermál vizek alakították ki. 
Mielőtt a kutatók a barlangba lépnek speciális felkészítő helyiségben orvosi vizsgálaton is át kell esniük, hiszen fizikálisan és mentálisan is megterhelő erőpróba.



A kristály erdőben a leghosszabb kristály 12 méter hosszú, a legnagyobb 55 tonna súlyú. Aki belép, a hőség úgy vágja mellbe, mintha egy falnak ütközne. Fémtárgyat, szemüveget is kint kell hagyani, mivel a hőségben a fém azonnal átforrósodik az üveg pedig párásodik. Ha létezik az élet vize, ez a hely pontosan az ellentetje. Egy 30 éves egészséges ember, 60 éves asztmás betegnek érezheti itt magát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése